Kıtır Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
150 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağından yarım parmak eksik şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (2 bardaktan sonra dengeli ekleyin)
Kreması için
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağından az fazla mısır nişastası
1 türk kahve fincanı dolusu şeker
1 adet yumurta sarisi
1 paket vanilya
75 gram tereyağı veya margarin
1 poşet toz kremşanti
Üzeri için
Arzu edilen meyveler
Kıtır Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için tüm malzemeleri kaba alıp ele yapışmayacak hafif sert hamur elde edelim.
Ardından strece veya poşete koyup buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
Kreması için süt, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri alıp ocakta güzelce karıştıralım. Koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını atıp güzelce yedirelim.
En son kremşanti atıp güzelce çırpalım. Buzdolabına kaldıralım. Kalıplarımıza güzelce yayıp ortalarına çatal batıralım (Ben ayrıyetten küçük minik tartoletlerde yaptım hamurumun yarısına pancar tozu attım renk versin diye)
180 derece önceden ısıtılmış fırınımıza alt üst ayar da pişirelim.
Pişen tartoletler soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı sıkma torbasına koyup güzelce şekil verelim üzerlerine istenilen meyvelerle süsleyelim.
Kıtır Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
150 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağından yarım parmak eksik şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (2 bardaktan sonra dengeli ekleyin)
Kreması için
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağından az fazla mısır nişastası
1 türk kahve fincanı dolusu şeker
1 adet yumurta sarisi
1 paket vanilya
75 gram tereyağı veya margarin
1 poşet toz kremşanti
Üzeri için
Arzu edilen meyveler
Kıtır Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için tüm malzemeleri kaba alıp ele yapışmayacak hafif sert hamur elde edelim.
Ardından strece veya poşete koyup buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
Kreması için süt, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri alıp ocakta güzelce karıştıralım. Koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını atıp güzelce yedirelim.
En son kremşanti atıp güzelce çırpalım. Buzdolabına kaldıralım. Kalıplarımıza güzelce yayıp ortalarına çatal batıralım (Ben ayrıyetten küçük minik tartoletlerde yaptım hamurumun yarısına pancar tozu attım renk versin diye)
180 derece önceden ısıtılmış fırınımıza alt üst ayar da pişirelim.
Pişen tartoletler soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı sıkma torbasına koyup güzelce şekil verelim üzerlerine istenilen meyvelerle süsleyelim.
Kıtır Tartolet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı