Kıvamı Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
4 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet orta uzunluk kuru soğan
4 adet ince doğranmış taze soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı nar eksisi
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Kıvamı Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
4 su bardağı su ile mercimeği haşlayalım.
Haşlanan mercimek üzerine 1 su bardağı bulguru ek edelim ve demlemeye bırakalım.
1 adet yemeklik doğradığımız kuru soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında kavuralım.
Kavrulmuş soğana biber ve domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
Bu karışımı mercimek ve bulgurun üzerine dökelim soğumasın bekleyelim.
Soğuduktan sonra taze soğan, maydanoz, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım ve hal verelim. Tanımımı deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
4 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet orta uzunluk kuru soğan
4 adet ince doğranmış taze soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı nar eksisi
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Kıvamı Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
4 su bardağı su ile mercimeği haşlayalım.
Haşlanan mercimek üzerine 1 su bardağı bulguru ek edelim ve demlemeye bırakalım.
1 adet yemeklik doğradığımız kuru soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında kavuralım.
Kavrulmuş soğana biber ve domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
Bu karışımı mercimek ve bulgurun üzerine dökelim soğumasın bekleyelim.
Soğuduktan sonra taze soğan, maydanoz, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım ve hal verelim. Tanımımı deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.