Kivi Jelli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
10 -12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kivi jeli için:
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı kivi suyu
Kivi Jelli Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbeti için malzemelerini küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
Biraz koyulaşınca ocağın altını kapatalım.
Daha sonra etimekleri bir borcama dizip koyulaşan şerbeti bir kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirelim etimekler tam ıslanacak şekilde şerbeti dökelim.
Etimekleri şerbetini çekmeye bırakalım.
Daha sonra muhallebi için tencereye malzemelerini koyup sürekli karıştıralım yavaş yavaş koyulaşana kadar karıştıralım.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup eriyene kadar çırpalım.
Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakalım.
Daha sonra sosu için bir tencereye diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
Koyulaşana kadar karıştıralım koyulaşan jel kıvamı alan kivi sosunu soğuyan muhallebinin üzerine dökelim.
Daha sonra ise soğuması donması için bırakalım.
Soğuduktan sonra isteğe göre süsleyip dolaba koyalım.
4- 5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben en son servis yapacağım zaman dilimledim donduğu için daha rahat dilimleniyor.
Kivi Jelli Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 -12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kivi jeli için:
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı kivi suyu
Kivi Jelli Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbeti için malzemelerini küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
Biraz koyulaşınca ocağın altını kapatalım.
Daha sonra etimekleri bir borcama dizip koyulaşan şerbeti bir kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirelim etimekler tam ıslanacak şekilde şerbeti dökelim.
Etimekleri şerbetini çekmeye bırakalım.
Daha sonra muhallebi için tencereye malzemelerini koyup sürekli karıştıralım yavaş yavaş koyulaşana kadar karıştıralım.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup eriyene kadar çırpalım.
Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakalım.
Daha sonra sosu için bir tencereye diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
Koyulaşana kadar karıştıralım koyulaşan jel kıvamı alan kivi sosunu soğuyan muhallebinin üzerine dökelim.
Daha sonra ise soğuması donması için bırakalım.
Soğuduktan sonra isteğe göre süsleyip dolaba koyalım.
4- 5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben en son servis yapacağım zaman dilimledim donduğu için daha rahat dilimleniyor.
Kivi Jelli Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı