Kivili Biskuvili Tart Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Resimli Kivili Biskuvili Tart Tarifi ,


Kivili Biskuvili Tart Tarifi ,



Malzemeler:

Hamur icin;
30 adet potibor biskuvi
150 gr bitkisel margarin
2 cay kaşığı toz tarcın
3 yemek kaşığı soğuk su

Uzeri icin;
4 su bardağı sut
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı dolusu un
8 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
2 poşet toz kremşanti (150 gr)
1,5 su bardağı soğuk sut
2 adet orta boy yumuşak kivi
3 yemek kaşığı dovulmuş şamfıstığı ici


imageskivilibiskuvilitarttarifiresimli5ad3fdfc784df

Yapılışı:

Biskuvileri mutfak robotunda cekerek ya da temiz bir buzdolabı poşetinin icinde ezerek un haline getirdikten sonra derin bir kaba aktarın Uzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tarcını ekleyip yoğurmaya başlayın Soğuk suyu da aktarıp yoğurmaya devam edin Diğer taraftan, 2025 santim capında olan ve alt kısmı cıkabilen bir tart kalıbını ya da kelepceli bir kalıbı yumuşak margarinle iyice yağlayın

Yoğurduğunuz hamuru bu kalıba kenarlarını 12 santim yukselterek yerleştirin Ortası cukur hamuru buzdolabıda bekletin Diğer taraftan, uzerinin kremasını hazırlamak icin; sut, mısır nişastası, irmik ve unu orta boy bir tencereye aktarıp tel cırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın Tozşeker ve vanilyayı ilave edip orta ısılı ateşte, tel cırpıcı yardımıyla surekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin

Kaynamaya başlayınca, yumurta sarısını ekleyip 1 dakika kadar daha hızlıca karıştırdıktan sonra ocaktan alın Soğumasını bekleyin 2 poşet toz kremşantiyi başka bir kaba aktarıp uzerine 1,5 su bardağı soğuk sutu ilave edin Mikserin yuksek devriyle iyice katılaşıncaya kadar, 23 dakika cırpın Tartı buzdolabından cıkarıp ılık haldeki kremayı ortasındaki cukura kaşıkla yayın Uzerine de başka bir kaşıkla kremşantiyi duzgun bir şekilde yayın Tartı buzdolabında en az 6 saat bekletin Servis yapacağınız zaman uzerini kivi dilimleri ve şam fıstıkla susleyin
 
Üst Alt