Kıyı Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı zeytinyağ yağ (ben yarım kulandım)
1 adet yumurta fakat beyazı alacağız (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un denetim bir formda atalım (malzeme nazaran değişiyor)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Kıyı Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel fırınımızı 180 derce ayarlayalım ısınsın.
Hamur hazırlamaya başlayalım ,un hariç tüm materyalleri alıp karıştıralım.
Tereyağ ,zeytin yağı ,yumurtanın beyazını, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu bir kova ya alıp güzelece karıştıralım.
Ardından un ekleyip güzlece yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz çok sert olmasın hamur yumuşak bir hamur olsun.
Yoğurdumuz hamur güzelce açalım, istediğimiz biçimi verebiliriz ,ister yuvarlak ister biçimleriniz varsa yıldız şeklide verebilirsiniz.
Verdiğimiz tepsiyi yağlayıp altını düzelim üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürelim .
Üzerlerine çörek otu ve susam dökelim.
Fırın alalım. Aşağı üst 20dk pişecektir.
Pişen kurabiyelerin şimdiden afiyet olsun çayın yanına çok hoş oluyor.
Zaten bunun püf noktası sirke sirke kıyır kıyır yapıyor
Kıyı Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı zeytinyağ yağ (ben yarım kulandım)
1 adet yumurta fakat beyazı alacağız (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un denetim bir formda atalım (malzeme nazaran değişiyor)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Kıyı Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel fırınımızı 180 derce ayarlayalım ısınsın.
Hamur hazırlamaya başlayalım ,un hariç tüm materyalleri alıp karıştıralım.
Tereyağ ,zeytin yağı ,yumurtanın beyazını, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu bir kova ya alıp güzelece karıştıralım.
Ardından un ekleyip güzlece yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz çok sert olmasın hamur yumuşak bir hamur olsun.
Yoğurdumuz hamur güzelce açalım, istediğimiz biçimi verebiliriz ,ister yuvarlak ister biçimleriniz varsa yıldız şeklide verebilirsiniz.
Verdiğimiz tepsiyi yağlayıp altını düzelim üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürelim .
Üzerlerine çörek otu ve susam dökelim.
Fırın alalım. Aşağı üst 20dk pişecektir.
Pişen kurabiyelerin şimdiden afiyet olsun çayın yanına çok hoş oluyor.
Zaten bunun püf noktası sirke sirke kıyır kıyır yapıyor
Kıyı Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı