Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket yumuşamış margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Gereçleri
3 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Ceviz
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Evvel elmalar rendelenip şekeri üzerine ekleyip suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine tarçın ve ceviz eklenip soğutulur.
Hamur için materyalleri karıştırıp hamur elde edilir.
Ben tırtıklı doğrayıcının üzerine koyarak hal verdim siz istediğiniz üzere form verebilirsiniz.
180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
Püf Noktası: Hamurun elde dağılması gerek şayet yumuşak dağılmayan bir hamur olursa kurabiyemiz kıyır kıyır olmaz. Afiyet olsun.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket yumuşamış margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç Gereçleri
3 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Ceviz
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Evvel elmalar rendelenip şekeri üzerine ekleyip suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine tarçın ve ceviz eklenip soğutulur.
Hamur için materyalleri karıştırıp hamur elde edilir.
Ben tırtıklı doğrayıcının üzerine koyarak hal verdim siz istediğiniz üzere form verebilirsiniz.
180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
Püf Noktası: Hamurun elde dağılması gerek şayet yumuşak dağılmayan bir hamur olursa kurabiyemiz kıyır kıyır olmaz. Afiyet olsun.