Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta (Sarısı içine beyazı üzerine )
3 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3.5 su bardağına yakın kullandım siz yinede kontrollü ekleyin )
Üzeri için;
2 yumurta beyazı (Ayırdığımız)
Dövülmüş fındık
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza 2 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı şeker, 5 yemek kaşığı hindistan cevizi, 5 yemek kaşığı pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki 1 paket margarini alalım ve homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi kavamında olana kadar un ekleyip yoğuralım (Ben 3,5 su bardağı kullandım. Siz yinede kontrollü olarak ekleyin)
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp ilk önce yumurta beyazına sonrada fındığa batırıp fırın tepsisine sıralayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (Sarısı içine beyazı üzerine )
3 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3.5 su bardağına yakın kullandım siz yinede kontrollü ekleyin )
Üzeri için;
2 yumurta beyazı (Ayırdığımız)
Dövülmüş fındık
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza 2 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı şeker, 5 yemek kaşığı hindistan cevizi, 5 yemek kaşığı pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki 1 paket margarini alalım ve homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi kavamında olana kadar un ekleyip yoğuralım (Ben 3,5 su bardağı kullandım. Siz yinede kontrollü olarak ekleyin)
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp ilk önce yumurta beyazına sonrada fındığa batırıp fırın tepsisine sıralayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı