Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamurun içine)
Yarım çay bardağı çörek otu ( evde öğütülmüş çörek otu tozum vardı ben onu kullandım, hamurum o yüzden gri ️)
Yaklaşık 3-4 su bardağı un

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeler yoğurtma kabına alınır ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırılır.
Unu 1 su bardağı, 1 su bardağı şeklinde yavaş yavaş ilave edilere yumuşak elene yapışmayan güzel bir hamur elde edilir. Ben 4 su bardağı un kullandım.
Daha sonra hamura istediğiniz şekil verilerek fırın tepsisine dizilir.Ben uzunca rulo yapıp verev keserek şekil verdim.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.
160 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt