Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
150 gram margarin (Veya tereyağ)
1, 5 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 vanilya
Un
1 tatlı kaşığı kakao (Ayırdığımız hamur için)
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimizi sırası ile uygun bir kaba alalım. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
Hamur tam kıvamını almadan önce ceviz büyüklüğünde bir parça ayıralım (Kakao eklediğimiz için hamur katılaşıyor yumuşak kıvam olması gerekiyor).
Daha sonra hamuru ele yapışmayan bir kıvam elde edelim. Sonra ayırdığımız hamurun içine 1 tatlı kaşığı kakao ekleyelim ve yoğuralım.
Hamurumuzu bir merdane yardımıyla açalım (Hamurda nişasta olduğu için şekil vermek biraz zor olabilir bu esnada ben poşet kullanıyorum şekilleri bozulmadan rahatlıkla tepsiye dizebilirsiniz)
Bisküvi kalınlığında olan hamurumuzun üzerine kakaolu hamurdan minik toplar yapalım ve tekrar merdane ile üzerinden geçelim daha sonra şekil verelim (Ben bardak kullanmayı tercih ettim)
Dilerseniz benim gibi yeğeninizle veya çocuklarınızla emojide yapabilirsiniz.
Kurabiyelerimizi tamamladıktan sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram margarin (Veya tereyağ)
1, 5 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 vanilya
Un
1 tatlı kaşığı kakao (Ayırdığımız hamur için)
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimizi sırası ile uygun bir kaba alalım. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
Hamur tam kıvamını almadan önce ceviz büyüklüğünde bir parça ayıralım (Kakao eklediğimiz için hamur katılaşıyor yumuşak kıvam olması gerekiyor).
Daha sonra hamuru ele yapışmayan bir kıvam elde edelim. Sonra ayırdığımız hamurun içine 1 tatlı kaşığı kakao ekleyelim ve yoğuralım.
Hamurumuzu bir merdane yardımıyla açalım (Hamurda nişasta olduğu için şekil vermek biraz zor olabilir bu esnada ben poşet kullanıyorum şekilleri bozulmadan rahatlıkla tepsiye dizebilirsiniz)
Bisküvi kalınlığında olan hamurumuzun üzerine kakaolu hamurdan minik toplar yapalım ve tekrar merdane ile üzerinden geçelim daha sonra şekil verelim (Ben bardak kullanmayı tercih ettim)
Dilerseniz benim gibi yeğeninizle veya çocuklarınızla emojide yapabilirsiniz.
Kurabiyelerimizi tamamladıktan sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Benekli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı