Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı yoğurt (sulu kısmından)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
Un (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
Yarım demet dereotu
İçı̇ne:
Yağlı beyaz peynir (isterseniz kaşarda olur)
Üzerı̇ ı̇çı̇n:
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆
Susam veya çörek otu

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeyi bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp hamurumuzu elimizle inceltelim ve içine peynir koyup görseldeki gibi kapatalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yaptığımız poğaçaları dizip üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve pekmez karışımını sürelim.
Üzerine çatalla çizikler yapıp susam veya çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirelim.
Afı̇yet olsun

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt