Son konular

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
200 gr margarin
1 su bardağından bir parmak kaşık pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için
4 tane elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz (İsteğe bağlı)

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Elmaları rendeleyin ve şekeri ekleyin. Sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekmeye yakın tarçını ve cevizin ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Un hariç diğer malzemeleri koyup elimizle karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Hamuru 4 parçaya ayırıyoruz ve tatlı tabağı kadar açıp 8 parçaya bölüyoruz. (sigara böreğinde yaptığımız gibi üçgen şekilde).
Arasına harçtan koyup sarıyoruz.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Üzerini yiyeceğimiz kadarını pudra şekeri yapalım ki bekledikçe yumuşamasın pudra şekeri yumuşatır. Kıyır kıyır bir lezzet.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt