Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
4 su bardağı un(kontrollü koyun)
Su bardağı / 250 ml
Çay bardağı / 125 ml
️İç malzemesi;
6 adet elma
6 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalı harcı hazırlamak için elmaları soyup rendeleyin ve elmaları tavaya koyun.
Üzerine şekeri ilave edip,elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine tarçın ve ceviz ilave edip karışımı soğumaya bırakın.
Hamur için un hariç tüm malzemeleri kaba alın ve elinizle karıştırın.
En son yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile yuvarlak şekilde açın.
Açarken hamurun pürüzsüz olması için 2 yağlı kağıt arasında hafif un ile açın.
İstediğiniz şekli verin. Bu tamamen size kalmış.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
4 su bardağı un(kontrollü koyun)
Su bardağı / 250 ml
Çay bardağı / 125 ml
️İç malzemesi;
6 adet elma
6 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalı harcı hazırlamak için elmaları soyup rendeleyin ve elmaları tavaya koyun.
Üzerine şekeri ilave edip,elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine tarçın ve ceviz ilave edip karışımı soğumaya bırakın.
Hamur için un hariç tüm malzemeleri kaba alın ve elinizle karıştırın.
En son yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile yuvarlak şekilde açın.
Açarken hamurun pürüzsüz olması için 2 yağlı kağıt arasında hafif un ile açın.
İstediğiniz şekli verin. Bu tamamen size kalmış.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı