Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 paket margarin yahut tereyağ
1 paket pudra şekeri
1 paket hamur kabartma tozu
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 /2 su bardağı şeker
10 yemek kaşığı su
5 su bardağı un “kontrollü ekleyin”
İç harcı için;
7 adet orta uzunluk elma
6 yemek kaşığı şeker
1.5 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için gerekli materyalleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım ve üzeri kapalı halde dolaba dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra iç harcımızı hazırlayalım, iç harç için elmalarımızın kabuğunu soyup dilimlere ayıralım .
İçini çıkarıp güzelce rendeleyelim ve tenceremize alalım.
Şekeri ilave edelim ,kapağı kapalı formda suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çektikten sonra ceviz ve tarçınımızı ekleyelim .
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu dolaptan çıkarılım ve üzerini süslemek için biraz ayıralım.
Kalan hamurumuzu iki yağlı kağıt ortasına serip merdane yardımıyla açalım ve borcama yerleştirelim “hamur kalırsa ayrılan hamura ek edebilirsiniz”
Borcama yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal yardımıyla delikler açalım.
Üzerine harcımızın tamamanı boşaltalım.
Ayırdığımız hamurdan ister üzerine şerit yapıp serelim istersek kırpık kırpık yapıp üzerine serpelim.
180 derecede pişirelim. Afiyet olsun
Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 paket margarin yahut tereyağ
1 paket pudra şekeri
1 paket hamur kabartma tozu
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 /2 su bardağı şeker
10 yemek kaşığı su
5 su bardağı un “kontrollü ekleyin”
İç harcı için;
7 adet orta uzunluk elma
6 yemek kaşığı şeker
1.5 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için gerekli materyalleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım ve üzeri kapalı halde dolaba dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra iç harcımızı hazırlayalım, iç harç için elmalarımızın kabuğunu soyup dilimlere ayıralım .
İçini çıkarıp güzelce rendeleyelim ve tenceremize alalım.
Şekeri ilave edelim ,kapağı kapalı formda suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çektikten sonra ceviz ve tarçınımızı ekleyelim .
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu dolaptan çıkarılım ve üzerini süslemek için biraz ayıralım.
Kalan hamurumuzu iki yağlı kağıt ortasına serip merdane yardımıyla açalım ve borcama yerleştirelim “hamur kalırsa ayrılan hamura ek edebilirsiniz”
Borcama yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal yardımıyla delikler açalım.
Üzerine harcımızın tamamanı boşaltalım.
Ayırdığımız hamurdan ister üzerine şerit yapıp serelim istersek kırpık kırpık yapıp üzerine serpelim.
180 derecede pişirelim. Afiyet olsun
Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı