Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Bağımlılık Yapacak Lezzetli Bir Tarif) Tanımı İçin Materyaller
150 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olucak)
Ortası için:
3 adet elma
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı fındık içi
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Bağımlılık Yapacak Lezzetli Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Turtamızı yapmaya iç harçtan başlayalım elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
Uygun bir tavaya alıp üzerine tarçın ,şeker ve fındık içini ekleyip karıştıralım.
Birinci başta sulanıp daha sonra suyunu büsbütün çekene kadar denetim ederek pişmeye bırakalım.
İç harç hoş pişince ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Bu sırada hamuru yapalım. Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip yeterlice karıştıralım.
Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan elma büyüklüğünde bir parçayı buzluğa kaldıralım.
Üzerine kullanacağınız kalan hamurdan modül alıp tezgah üzerinde merdane yardımıyla ince açalım (iki yağlı kağıt ortasında da açabilirsiniz) yuvarlak bir kalıp yahut ufak su bardağıyla formunu çıkartıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Tümünü bu biçimde hazırladıktan sonra üzerine iç harçtan paylaştıralım daha sonra buzlukta beklettiğimiz hamur kesimini kurabiyelerin üzerine rendeleyip hepsini tamamlayalım .
180 derece ısınmış fırında hoş renk alana kadar pişirelim fırından aldıktan sonra tercihen üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Bağımlılık Yapacak Lezzetli Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olucak)
Ortası için:
3 adet elma
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı fındık içi
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Bağımlılık Yapacak Lezzetli Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Turtamızı yapmaya iç harçtan başlayalım elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
Uygun bir tavaya alıp üzerine tarçın ,şeker ve fındık içini ekleyip karıştıralım.
Birinci başta sulanıp daha sonra suyunu büsbütün çekene kadar denetim ederek pişmeye bırakalım.
İç harç hoş pişince ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Bu sırada hamuru yapalım. Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip yeterlice karıştıralım.
Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan elma büyüklüğünde bir parçayı buzluğa kaldıralım.
Üzerine kullanacağınız kalan hamurdan modül alıp tezgah üzerinde merdane yardımıyla ince açalım (iki yağlı kağıt ortasında da açabilirsiniz) yuvarlak bir kalıp yahut ufak su bardağıyla formunu çıkartıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Tümünü bu biçimde hazırladıktan sonra üzerine iç harçtan paylaştıralım daha sonra buzlukta beklettiğimiz hamur kesimini kurabiyelerin üzerine rendeleyip hepsini tamamlayalım .
180 derece ısınmış fırında hoş renk alana kadar pişirelim fırından aldıktan sonra tercihen üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Bağımlılık Yapacak Lezzetli Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı