Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Enfes Tat Sevilmezmi) Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağ (oda ısısında olacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un (Alabildiğinde yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediyoruz )
Harcı için
4-5 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için
Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Enfes Tat Sevilmezmi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmalı harcımızı yapalım soğumaya bırakalım.
Elmaları soyalım rendeleyelim tavaya alalım.
Üzerine şeker ceviz içi ve tarçın ekleyelim rengi dönene kadar hafif kavuralım soğumaya bırakalım.
Hamurumuz için yoğurma kabına bütün malzemeleri alalım karıştırıp ununu kontrollü şekilde dökerek yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak hamur yapalım hamurumuzdan üçte ikisini tart kalıbımıza (yada küçük borcama )elimizle güzelce yayalım.
Üzerine soğumuş harcımızı döküp yayalım.
Kalan hamurumu ister şeritler halinde kesip şekil verebilirsiniz ister farklı aparatlarla benim gibi şekil verebilirsiniz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 180 fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Tartımızı soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Servis tabağına alalım. Deneyenlere afiyet olsun
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Enfes Tat Sevilmezmi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin veya tereyağ (oda ısısında olacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un (Alabildiğinde yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediyoruz )
Harcı için
4-5 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için
Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Enfes Tat Sevilmezmi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmalı harcımızı yapalım soğumaya bırakalım.
Elmaları soyalım rendeleyelim tavaya alalım.
Üzerine şeker ceviz içi ve tarçın ekleyelim rengi dönene kadar hafif kavuralım soğumaya bırakalım.
Hamurumuz için yoğurma kabına bütün malzemeleri alalım karıştırıp ununu kontrollü şekilde dökerek yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak hamur yapalım hamurumuzdan üçte ikisini tart kalıbımıza (yada küçük borcama )elimizle güzelce yayalım.
Üzerine soğumuş harcımızı döküp yayalım.
Kalan hamurumu ister şeritler halinde kesip şekil verebilirsiniz ister farklı aparatlarla benim gibi şekil verebilirsiniz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 180 fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Tartımızı soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Servis tabağına alalım. Deneyenlere afiyet olsun
Kıyır Kıyır Elmalı Turta (Enfes Tat Sevilmezmi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı