Kıyır Kıyır Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
200 gram oda ısısında tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Elmalı harç için;
4.5 tane soyulmuş, rendelenmiş elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük kase çekilmiş ceviz
Üzerine serpmek için pudra şekeri

Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelenmiş elmaları geniş bir tavaya alınır, üzerine şeker ilave edilir ,suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Tarçın ve ceviz ekleyip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
Kolay şekil alması için buzdolabında 10 dakika dinlendirilir.
Hamurun yarısından fazlasını kalıbın alt kısmına yerleştirilir.
Soğuyan elmalı harç hamurun üzerine yerleştirilir.
Ayırdığımız hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta açılır ve şeritler halinde kesilir.
Harcın üzerine şeritleri yerleştirip 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt