Kıyır Kıyır Enfes Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
125 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Kavrulmuş susam
Çörekotu
Kıyır Kıyır Enfes Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hayırlı kandiller öncelikle yemelere ve yapmaya doyamayacağınız kıyır kıyır kandil simidi için öncelikle uygun bir yoğurma kabına margarini alıyoruz.
Sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Sonrasında unumuzu yavaş yavaş eleyerek karışımımıza ekliyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
Kıvam alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp uzun şerit haline getirip iki ucunu birleştiriyoruz.
Simit formunu alan hamurumuzun istediğimiz kadarını yumurta akına sonrasında kavrulmuş susama batıyoruz ve ihtimamla tepsimize yerleştiriyoruz.
Kalan hamurumuzuda fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
Öncesinde ısıttığımız 180 derece fırınımızda 15-20 dk kadar pişirelim.
Kıyır Kıyır Enfes Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Kavrulmuş susam
Çörekotu
Kıyır Kıyır Enfes Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hayırlı kandiller öncelikle yemelere ve yapmaya doyamayacağınız kıyır kıyır kandil simidi için öncelikle uygun bir yoğurma kabına margarini alıyoruz.
Sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Sonrasında unumuzu yavaş yavaş eleyerek karışımımıza ekliyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
Kıvam alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp uzun şerit haline getirip iki ucunu birleştiriyoruz.
Simit formunu alan hamurumuzun istediğimiz kadarını yumurta akına sonrasında kavrulmuş susama batıyoruz ve ihtimamla tepsimize yerleştiriyoruz.
Kalan hamurumuzuda fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
Öncesinde ısıttığımız 180 derece fırınımızda 15-20 dk kadar pişirelim.
Kıyır Kıyır Enfes Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı