Kıyır Kıyır Harika Bir Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Arası için
1 kase iç ceviz
Üzeri için
Toz antep/hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Harika Bir Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. ️çünkü soğuk olması gerekir. Küçük bir tencereye önce şekeri sonra suyu ekleyip kaynatıyoruz.
Şeker eridikten ve su kaynadıktan sonra limon suyu damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri kaba ekliyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Ve yumuşacık bir kıvam aldığında hamurumuz tamamdır.
Kalburabastı kalıbı yada rendenin iri yerine hamurdan küçük bir parça koparıp koyuyoruz ve elimizle hamuru yaydırıyoruz.
Ortasına ceviz ekleyip bir kenardan diğer kenara yuvarlayarak hamuru kapatıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Tüm hamuru bu şekilde bitiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcaklık geçtikten sonrada soğuk şerbeti tatlımızın üzerine döküyoruz. Alt ve üst olarak çevirerek, tatlının her yerinin şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz.
Üzerine ister toz antep isterseniz de hindistan cevizi ekerek servis edebilirsiniz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Harika Bir Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Arası için
1 kase iç ceviz
Üzeri için
Toz antep/hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Harika Bir Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. ️çünkü soğuk olması gerekir. Küçük bir tencereye önce şekeri sonra suyu ekleyip kaynatıyoruz.
Şeker eridikten ve su kaynadıktan sonra limon suyu damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri kaba ekliyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Ve yumuşacık bir kıvam aldığında hamurumuz tamamdır.
Kalburabastı kalıbı yada rendenin iri yerine hamurdan küçük bir parça koparıp koyuyoruz ve elimizle hamuru yaydırıyoruz.
Ortasına ceviz ekleyip bir kenardan diğer kenara yuvarlayarak hamuru kapatıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Tüm hamuru bu şekilde bitiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
İlk sıcaklık geçtikten sonrada soğuk şerbeti tatlımızın üzerine döküyoruz. Alt ve üst olarak çevirerek, tatlının her yerinin şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz.
Üzerine ister toz antep isterseniz de hindistan cevizi ekerek servis edebilirsiniz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Harika Bir Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı