Son konular

Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
Yarım paket margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
Göz kararı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Dış kaplama için
1 su bardağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetimizi materyallerini koyup kaynatıyoruz.
Kaynayınca çabucak kenar alıyor servetimiz soğuk tatlı mı sıcak olacak.
Tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Un vanilya kabartma tozu hariç bütün gereçleri margarin, sıvı yağ, irmik, yumurta, pudra şekeri, nişasta koyup yoğurun.
Unu biraz ekleyip vanilya ve kabartma tozunu ekleyin unu denetimli formda koyun.
Kıvamı kurabiye hamurundan bir tık sert olacak.
Uzun silindirler yapıp kesin ve irmiğe bulayıp yağlayın, tepsiye dizin.
200 derece fırına sürün. Çıkar çıkmaz şerbeti ekleyin.
Üzerini kapatmayın hamur olmasın. İşteeee. Islak kurabiye tadında kıtır lezzet afiyet olsun
Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır Cevizli Ay Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 125 gram oda sıcaklığında margarin 1 adet yumurta(sarısı üzerine) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1 paket kabartma tozu Yaklaşık 2-2,5 su bardağı un(bardak ölçüsü değişebileceği için ele yapışmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için️; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 6-7 damla limon suyu Hamuru için️; 125 gram oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta Yarım çay bardağı irmik Yarım çay bardağı yoğurt Yarım paket kabartma tozu 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 250 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 tane kabartma tozu 1 tane vanilya 4 yada 5 su bardağı un İç materyali 5 adet elma 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ 50 gram tereyağı 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı irmik Vanilya Kabartma tozu 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Tüm Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 adet yumurta 1 su bardağı nişasta 250 gram margarin (teremyağ özellikle ) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 3,5 4 su bardağı un (una göre 4,5 da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt