Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karbonat (Aktifleştirmek için birkaç damla limon)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar kontrollü)
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
İç harcı için;
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi hazırlayıp kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Akabinde soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk olacak.
Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonat hariç tüm materyalleri karıştırarak güzelce yoğuruyoruz. Karbonatı limon ile etkinleştirip ekliyoruz.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Desen alması için; kalburabastıda kullanılan silikon kalıpları kullanabilirsiniz yoksa bir rende yada kevgir de de emsal manzaraları elde edebilirsiniz.
Kalıp üzerinde yuvarlak hamurları açarak ortasına cevizli harcı koyup iki yanlarından kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra çabucak soğuk şerbetimizi döküyoruz. Güzelce çekmesi için kaşık yardımı ile şerbeti güzelce yediriyoruz.
Birkaç saat dinlendikten sonra tatlınızı tüketebilirsiniz. Afiyet olsun secilinn_mutfagi.
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karbonat (Aktifleştirmek için birkaç damla limon)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar kontrollü)
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
İç harcı için;
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi hazırlayıp kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Akabinde soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk olacak.
Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonat hariç tüm materyalleri karıştırarak güzelce yoğuruyoruz. Karbonatı limon ile etkinleştirip ekliyoruz.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Desen alması için; kalburabastıda kullanılan silikon kalıpları kullanabilirsiniz yoksa bir rende yada kevgir de de emsal manzaraları elde edebilirsiniz.
Kalıp üzerinde yuvarlak hamurları açarak ortasına cevizli harcı koyup iki yanlarından kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra çabucak soğuk şerbetimizi döküyoruz. Güzelce çekmesi için kaşık yardımı ile şerbeti güzelce yediriyoruz.
Birkaç saat dinlendikten sonra tatlınızı tüketebilirsiniz. Afiyet olsun secilinn_mutfagi.
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı