Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
3 su bardaği un
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşiği mahlep
1 tatlı kaşiği şeker
1 tatlı kaşiği tuz
Bulamak için
2 su bardağı kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
Sade simidin üzerine
1 yumurta sarisi
1 tatlı kaşığı pekmez
180 derecede alt-üst ayarda 15-20 dakika arasında pişiriyoruz
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabin içine tereyağı, sıvı yağı, sütü, yumurta, kabartma tozu, mahlep, şekeri ve tuzu koyup kurabiye kıvamında hamur yapalım hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Herbir bezeyi uzun açıp yuvarlak şekil verelim.
Bir kaba yarın çay bardağı pekmez ve 1 çay bardağı suyu karıştıralım. Yuvarlamış olduğumuz hamurları önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Ben 2 değişik simit yaptım. Diğerinide yine tepsiye dizdim.
Bir kaseye 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı pekmezi çırptım bu karışımı simitlerin üzerine sürdüm ve çatalla çizikler attım en üstünede çörekotu serptim.
180 derecede alt-üst ayarda 15-20dk pişirdim. Tarif püf noktalarıyla videoma bakabilirsiniz.
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
3 su bardaği un
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşiği mahlep
1 tatlı kaşiği şeker
1 tatlı kaşiği tuz
Bulamak için
2 su bardağı kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
Sade simidin üzerine
1 yumurta sarisi
1 tatlı kaşığı pekmez
180 derecede alt-üst ayarda 15-20 dakika arasında pişiriyoruz
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kabin içine tereyağı, sıvı yağı, sütü, yumurta, kabartma tozu, mahlep, şekeri ve tuzu koyup kurabiye kıvamında hamur yapalım hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Herbir bezeyi uzun açıp yuvarlak şekil verelim.
Bir kaba yarın çay bardağı pekmez ve 1 çay bardağı suyu karıştıralım. Yuvarlamış olduğumuz hamurları önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Ben 2 değişik simit yaptım. Diğerinide yine tepsiye dizdim.
Bir kaseye 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı pekmezi çırptım bu karışımı simitlerin üzerine sürdüm ve çatalla çizikler attım en üstünede çörekotu serptim.
180 derecede alt-üst ayarda 15-20dk pişirdim. Tarif püf noktalarıyla videoma bakabilirsiniz.
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı