Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket oda ısısında margarin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çay kaşığı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un (az gelirse 2 yemek kaşığı un ek edebilirsiniz)
Üzerine;
Yumurta akı
1 tatlı kaşığı pekmez
Kavrulmuş susam
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un, kabartma tozu ve mahlep hariç başka gereçleri ekleyip, karıştıralım.
Daha sonra un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. (unu denetimli ekleyin)
İstediğiniz büyüklükte yuvarlayıp, hal verelim.
Yumurta akına 1 tatlı kaşığı pekmezi ekleyip çırpalım.
Simitleri evvel pekmezli yumurta akına sonra susama bulayalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
180°fırında 15 -20 dk kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun ❤❤.
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket oda ısısında margarin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çay kaşığı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un (az gelirse 2 yemek kaşığı un ek edebilirsiniz)
Üzerine;
Yumurta akı
1 tatlı kaşığı pekmez
Kavrulmuş susam
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un, kabartma tozu ve mahlep hariç başka gereçleri ekleyip, karıştıralım.
Daha sonra un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. (unu denetimli ekleyin)
İstediğiniz büyüklükte yuvarlayıp, hal verelim.
Yumurta akına 1 tatlı kaşığı pekmezi ekleyip çırpalım.
Simitleri evvel pekmezli yumurta akına sonra susama bulayalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
180°fırında 15 -20 dk kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun ❤❤.
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı