Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
2 Adet yumurta
125 gram (Yarım paket) margarin (Oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3, 5 su bardağı nişasta
Yaklaşık 2,5 su bardağı un
Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım.
Un eğini denetimli yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım.
Yoğurma sürecini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım.
İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tanımı. Tavsiye ederim. Afiyet olsun….
2 Adet yumurta
125 gram (Yarım paket) margarin (Oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3, 5 su bardağı nişasta
Yaklaşık 2,5 su bardağı un
Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım.
Un eğini denetimli yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım.
Yoğurma sürecini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım.
İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tanımı. Tavsiye ederim. Afiyet olsun….