SoruCevap
Yeni Üye
Kıyır Kıyır Mayasız Mısır Unlu Çabuk PoğaçaKıyır Kıyır Mayasız Mısır Unlu Çabuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur için :
Dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tam yumurta + üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ( yumurtalarınız büyükse hamura koyacağınız 2 yumurtadan birinin sarısını ayırıp üzerine sürebilirsiniz.)
1, 5 su bardağı mısır unu
2 – 2, 5 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İçine koymak için :
İstediğiniz materyal olabilir.
Ben yarısına peynir + maydanoz ve yarısına ise zeytin kullandım.
Kıyır Kıyır Mayasız Mısır Unlu Çabuk Poğaça Tanımı Yapılışı
Tereyağı eritilir karıştırma kabına boşaltılır.
Un hariç öbür hamur gereçleri de eklenir ve biraz yoğurulur.
Daha sonra unu denetimli formda ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurdan koparılan kesimler yuvarlak hale getirilip yassı biçim verilir.
Sonra iç materyali konup kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
İsteğe nazaran susam ve çörekotu ile süslenir.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli olarak üzeri kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun
Hamur için :
Dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tam yumurta + üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ( yumurtalarınız büyükse hamura koyacağınız 2 yumurtadan birinin sarısını ayırıp üzerine sürebilirsiniz.)
1, 5 su bardağı mısır unu
2 – 2, 5 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İçine koymak için :
İstediğiniz materyal olabilir.
Ben yarısına peynir + maydanoz ve yarısına ise zeytin kullandım.
Kıyır Kıyır Mayasız Mısır Unlu Çabuk Poğaça Tanımı Yapılışı
Tereyağı eritilir karıştırma kabına boşaltılır.
Un hariç öbür hamur gereçleri de eklenir ve biraz yoğurulur.
Daha sonra unu denetimli formda ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurdan koparılan kesimler yuvarlak hale getirilip yassı biçim verilir.
Sonra iç materyali konup kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
İsteğe nazaran susam ve çörekotu ile süslenir.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli olarak üzeri kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun