Kıyır Kıyır Narlı Turta Tarifi İçin Malzemeler
125 gram soğuk tereyağ/margarin
3 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
3 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
Dolgusu için:
2 su bardağı nar
1 su bardağı nar suyu
3-4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
Kıyır Kıyır Narlı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk tereyağ ve unu bir kaba alın ve elinizle un gibi oluncaya kadar ufalayın (robot kullanırsanız daha rahat yapılır).
Pudra şekerini, vanilyayı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Unlu karışımın ortasına yumurta, sirke ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken iç dolgusunu hazırlayalım, bütün malzemeleri küçük tencereye koyup kıvam alıncaya kadar pişirin.
Koyu bir muhallebi kıvamında olacak.
Pişen iç dolguyu soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurunuzun 1/3 ni tartın üzerine kafes yapmak üzere ayırın.
Diğer büyük parçayı merdaneyle kalıba göre açın ( 22-26 cm ).
Açtığınız hamuru yağlanmış kalıba kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
İyice soğumuş narlı iç dolguyu hamurun üzerine yayın.
Diğer ayırdığınız parçayı merdaneyle açıp 1 parmak genişliğinde kesin ve narlı dolgunun üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 180°c de 35-40 dakika üzeri ve kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişen turtanız oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Kıyır Kıyır Narlı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram soğuk tereyağ/margarin
3 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
3 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
Dolgusu için:
2 su bardağı nar
1 su bardağı nar suyu
3-4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
Kıyır Kıyır Narlı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğuk tereyağ ve unu bir kaba alın ve elinizle un gibi oluncaya kadar ufalayın (robot kullanırsanız daha rahat yapılır).
Pudra şekerini, vanilyayı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Unlu karışımın ortasına yumurta, sirke ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken iç dolgusunu hazırlayalım, bütün malzemeleri küçük tencereye koyup kıvam alıncaya kadar pişirin.
Koyu bir muhallebi kıvamında olacak.
Pişen iç dolguyu soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurunuzun 1/3 ni tartın üzerine kafes yapmak üzere ayırın.
Diğer büyük parçayı merdaneyle kalıba göre açın ( 22-26 cm ).
Açtığınız hamuru yağlanmış kalıba kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
İyice soğumuş narlı iç dolguyu hamurun üzerine yayın.
Diğer ayırdığınız parçayı merdaneyle açıp 1 parmak genişliğinde kesin ve narlı dolgunun üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 180°c de 35-40 dakika üzeri ve kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişen turtanız oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Kıyır Kıyır Narlı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı