Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri;
125 gram oda sıcaklığında tereyağ(margarin)
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 -6 bardak un yoğurarak kontrollü ekleyelim
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Susam
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp biraz karıştırıyoruz.
İlk olarak 2 su bardağı unu alıp yoğurmaya başlıyoruz, unu kontrollü ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye isteğe göre şekil verdigimiz kurabiyeleri diziyoruz.
Üzerine pekmez ve susam sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 -190 derecede kontrollü bir şekilde 25 -30 dakika pişiriyoruz.
Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur malzemeleri;
125 gram oda sıcaklığında tereyağ(margarin)
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 -6 bardak un yoğurarak kontrollü ekleyelim
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Susam
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp biraz karıştırıyoruz.
İlk olarak 2 su bardağı unu alıp yoğurmaya başlıyoruz, unu kontrollü ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye isteğe göre şekil verdigimiz kurabiyeleri diziyoruz.
Üzerine pekmez ve susam sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 -190 derecede kontrollü bir şekilde 25 -30 dakika pişiriyoruz.
Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı