Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı sulu yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 tane yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)
Un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
İçi İçin
Lor yahut peynir
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆
1 çay kaşığı pekmez
Susam
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım. Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve pekmez karışımı sürelim susam serpelim.
175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı sulu yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 tane yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)
Un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
İçi İçin
Lor yahut peynir
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ̆
1 çay kaşığı pekmez
Susam
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım. Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve pekmez karışımı sürelim susam serpelim.
175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.