Kıyır Kıyır Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağından biraz az un (dikkatli ekleyelim)
Üzerine:
Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Kıyır Kıyır Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip karıştıralım, üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
İstediğiniz formu verebilirsiniz ben kalıpla yuvarlak ve orta kalınlıkta biçimler verdim çok kalın sevmediğimizden dilerseniz biraz daha kalın da yapabilirsiniz.
Akabinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürüp kürdanla çizikler attıktan sonra çörekotu ,susam ,haşhaş serpiştirin.
180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim.
Afiyet şifa olsun .
125 gram margarin
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağından biraz az un (dikkatli ekleyelim)
Üzerine:
Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Kıyır Kıyır Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip karıştıralım, üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
İstediğiniz formu verebilirsiniz ben kalıpla yuvarlak ve orta kalınlıkta biçimler verdim çok kalın sevmediğimizden dilerseniz biraz daha kalın da yapabilirsiniz.
Akabinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürüp kürdanla çizikler attıktan sonra çörekotu ,susam ,haşhaş serpiştirin.
180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim.
Afiyet şifa olsun .