Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 dolu tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı (sarısını üzerine ayırın)
Un( azar azar ekleyin hamur sert olmasın)
Üzeri için:
Ayırdığımız yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Çörekotu
Susam
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip birbirine geçene kadar karıştıralım .
Ardından azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan irice bir modül alıp tezgah üzerinde orta kalınlıkta açalım .
Bıçakla ufak kare dilimleyelim .
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
Üzerine yumurta pekmez karışımı sürelim .
Çatalla üzerinden çizikler atıp, çörekotu susam serpelim.
180 derece çok âlâ ısınmış fırında altı üstü çok hoş kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Not: istediğiniz biçimi verebilirsiniz yanlız çok kalın kalacak biçimler vermemeye ihtimam gösterin ki içi de hoş pişsin.
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 dolu tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı (sarısını üzerine ayırın)
Un( azar azar ekleyin hamur sert olmasın)
Üzeri için:
Ayırdığımız yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Çörekotu
Susam
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip birbirine geçene kadar karıştıralım .
Ardından azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan irice bir modül alıp tezgah üzerinde orta kalınlıkta açalım .
Bıçakla ufak kare dilimleyelim .
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
Üzerine yumurta pekmez karışımı sürelim .
Çatalla üzerinden çizikler atıp, çörekotu susam serpelim.
180 derece çok âlâ ısınmış fırında altı üstü çok hoş kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Not: istediğiniz biçimi verebilirsiniz yanlız çok kalın kalacak biçimler vermemeye ihtimam gösterin ki içi de hoş pişsin.
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı