Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta ( 2 tanesinin sarısı üzerine)
2 tatlı kaşı sirke
Aldığı kadar un
İç harcına;
Kaşar peyniri
Sosis
Üzerine;
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelik margarini bir tencereye alıp, eritelim ve ardından soğumaya bırakalım.
Yağ soğurken diğer bütün malzemeleri ekleyerek ardından soğuyan yağımızıda ekledikten sonra azar azar un ekleyerek yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz fazla parçalar alarak yuvarlayalım ve arasına sosisli-kaşarlı karışımdan ekleyerek şekil verelim.
Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Bütün hamuru yaptıktan sonra üzerine yumurtası sarıların sürelim ve çörek otlarını serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta ( 2 tanesinin sarısı üzerine)
2 tatlı kaşı sirke
Aldığı kadar un
İç harcına;
Kaşar peyniri
Sosis
Üzerine;
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelik margarini bir tencereye alıp, eritelim ve ardından soğumaya bırakalım.
Yağ soğurken diğer bütün malzemeleri ekleyerek ardından soğuyan yağımızıda ekledikten sonra azar azar un ekleyerek yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz fazla parçalar alarak yuvarlayalım ve arasına sosisli-kaşarlı karışımdan ekleyerek şekil verelim.
Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Bütün hamuru yaptıktan sonra üzerine yumurtası sarıların sürelim ve çörek otlarını serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı