Kıyır Poğaçam (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı (200 ml lik) un
İçi İçin
150 gram rendelenmiş kaşar- 150 gram çökelek karışımı
15 adet zeytin
Üzeri İçin
Susam
Çörek otu
1 yumurtanın sarısı
Kıyır Poğaçam (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine sırasıyla; yoğurt, sıvı yağ, erimiş tereyağı, yumurta, sirke, tuz konur ve elle karıştırılır. Elenmiş dört su bardağı unun üzerine kabartma tozu konur, karıştırılır.
Yavaş yavaş harcın üzerine dökülüp ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur yapılır (Güzelce yoğrularak)
Sonra 12 kesime bölünür ve yuvarlaklar oluşturulur. Her bir yuvarlak elle açılır(çok ince olmayacak) içine harcı konur, iki kenarından üste hakikat kapatılır.
Zıt çevrilir ve elle biraz bastırılır. Tepsiye dizilir, bıçakla iki çizik atılır. Üzerlerine evvel yumurta sarısı sürülür sonra susam ve çörek otu serpilir.
Isıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı (200 ml lik) un
İçi İçin
150 gram rendelenmiş kaşar- 150 gram çökelek karışımı
15 adet zeytin
Üzeri İçin
Susam
Çörek otu
1 yumurtanın sarısı
Kıyır Poğaçam (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine sırasıyla; yoğurt, sıvı yağ, erimiş tereyağı, yumurta, sirke, tuz konur ve elle karıştırılır. Elenmiş dört su bardağı unun üzerine kabartma tozu konur, karıştırılır.
Yavaş yavaş harcın üzerine dökülüp ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur yapılır (Güzelce yoğrularak)
Sonra 12 kesime bölünür ve yuvarlaklar oluşturulur. Her bir yuvarlak elle açılır(çok ince olmayacak) içine harcı konur, iki kenarından üste hakikat kapatılır.
Zıt çevrilir ve elle biraz bastırılır. Tepsiye dizilir, bıçakla iki çizik atılır. Üzerlerine evvel yumurta sarısı sürülür sonra susam ve çörek otu serpilir.
Isıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun