Kıyma İle Hamburger Yaptık Tarifi İçin Malzemeler
100 gr kıyma ( az yağlı dana kıyma kullandım)
2 adet yuvarlak ekmek ( hamburger yada pita ekmeği ile de olur)
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber ve kimyon
Garnitür;
2 adet patates
Kornişon turşu
1,2 dal maydanoz
2 yaprak marul
2 yaprak roka
Kapya biber, turp, taze soğan vb. ben damak zevkimize göre bunları hazırladım. siz dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Kıyma İle Hamburger Yaptık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapılışı çok pratik. Sizi köfte yapmakla falan uğraştırmayan harika bir hamburger.
Kıymayı topaklanmasın diye 1 yemek kaşığı kadar su ile karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
Tuz ve karabiberi ekleyip altını kısalım ki hem iyice pişsin hem de sıcak kalsın.
Bir yandan da yanına servis edeceğimiz patatesleri soyup dilediğiniz şekilde hazırlayıp kızartmaya başlıyoruz.
Ekmekleri ortadan kesip dilerseniz içini alarak hazırladıktan sonra tek yapmanız gereken kıymanın ve patateslerin pişmesini beklemek. Gerisi yaratıcılık ve damak zevki.
Kıymaya kimyonu en son ekleyelim. Her baharat yemek pişerken daha iyi aroma verdiği halde kimyon maalesef piştikçe kokusunu kaybediyor.
Ve sonunda ekmeğimizin içine az tereyağı ve salça sürüp kıyma ile dolduruyoruz.
Biraz da kızaran patateslerden ekledim. Sonrası hazırladığınız ve içinde görmek istediğiniz ne varsa doldurup koca bir ısırık alıyoruz.
Afiyet olsun.
Kıyma İle Hamburger Yaptık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gr kıyma ( az yağlı dana kıyma kullandım)
2 adet yuvarlak ekmek ( hamburger yada pita ekmeği ile de olur)
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber ve kimyon
Garnitür;
2 adet patates
Kornişon turşu
1,2 dal maydanoz
2 yaprak marul
2 yaprak roka
Kapya biber, turp, taze soğan vb. ben damak zevkimize göre bunları hazırladım. siz dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Kıyma İle Hamburger Yaptık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapılışı çok pratik. Sizi köfte yapmakla falan uğraştırmayan harika bir hamburger.
Kıymayı topaklanmasın diye 1 yemek kaşığı kadar su ile karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
Tuz ve karabiberi ekleyip altını kısalım ki hem iyice pişsin hem de sıcak kalsın.
Bir yandan da yanına servis edeceğimiz patatesleri soyup dilediğiniz şekilde hazırlayıp kızartmaya başlıyoruz.
Ekmekleri ortadan kesip dilerseniz içini alarak hazırladıktan sonra tek yapmanız gereken kıymanın ve patateslerin pişmesini beklemek. Gerisi yaratıcılık ve damak zevki.
Kıymaya kimyonu en son ekleyelim. Her baharat yemek pişerken daha iyi aroma verdiği halde kimyon maalesef piştikçe kokusunu kaybediyor.
Ve sonunda ekmeğimizin içine az tereyağı ve salça sürüp kıyma ile dolduruyoruz.
Biraz da kızaran patateslerden ekledim. Sonrası hazırladığınız ve içinde görmek istediğiniz ne varsa doldurup koca bir ısırık alıyoruz.
Afiyet olsun.
Kıyma İle Hamburger Yaptık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı