Son konular

Kıyma Soslu El Yapımı Makarna

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Kıyma Soslu El İmali Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
400 gram un (tartıda tartarak ölçüm yaptım) (standart su bardağı ölçüsü ile yaklaşık 4 bardağa yakın)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yumurta
Tuz
Sos için;
3-4 yemek kaşığı kıyma
2 adet küp küp doğranmış domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç kadar maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz-karabiber-kimyon-acı pul biber-kekik(damak zevkinize nazaran ekleme çıkarma yapabilirsiniz.)
Kaşar peyniri

Kıyma Soslu El Üretimi Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unu eleyerek yoğurma kabına koyun ve ortasını havuz üzere açın.
Kenarlara tuz serpin ve yumurtaları yağı ekleyerek ortadan dışa yanlışsız çatal ile yavaş yavaş unu kenardan alarak yumurtaya yedirin.
Bir anda unu karıştırıp yoğurmayın toparlayamazsınız.
Yavaş yavaş çırpa çırpa yedirin.
Un ve yumurta birbirine güzelce karışınca tezgaha biraz un serpip hamuru tezgahta yoğurun unutmayın sert bir hamur elde edeceğiz.
Hamurun çok düzgün yoğrulması gerekiyor.
Yaklaşık 10 dakika dıştan içe ekmek hamuru yapar üzere yoğurun.
Asla toparlanmıyor diye ek bir un ya da su eklemesi yapmayın.Yoğurma süreci ne kadar uzun olursa hamurunuz o kadar hoş toparlanır.
Daha sonra hamuru 4 kesime bölün açması daha kolay oluyor bu biçimde.
Sonra tezgaha çok hafif bir un serpip merdane yardımı ile ince olacak formda hamuru açın.
Ben hamurun inceliğini altına yazı koyarak denetim ettim hafifçe siyah yazılar gölge üzere görünecek inceliğe getirmemiz gerekiyor.
Hamuru istediğiniz boyuta getirince altına ve üstüne hafifçe unu elimizle yaydıktan sonra hamuru fotoğrafta göründüğü formda 2 ya da 3 kere rulo üzere sıkmadan katlıyoruz.
Keskin bir bıçak yardımı ile ince olacak formda kenarlardan kesiyoruz.
Daha sonra unlu bir kaseye koyup şerit şerit dikkatlice açıyoruz. (una buluyoruz).
Daha sonra fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine hamurları undan nazikçe arındırıp tepsiye serpiştiriyoruz.
Diğer kalan hamurlara da tıpkı süreci yapıp tepsiyi fırına veriyoruz.
Bu sayede makarna sıcak suda pişerken birbirine yapışmayacaktır.
Fırını altlı üstlü yakıp yaklaşık 6-7 dakika 120 derecede hamuru hafifçe kurutuyoruz.
Kontrollü yapın kıtır olmayacak yalnızca hafifçe kuruyacak.
Kaynamış suya çok az yağ ve tuz ekleyin.
Fırından çıkan hamuru ellerinizle hafif bir harmanlayarak hava aldırın ve suya ekleyin.
Bir 10-15 dakika denetimli olarak pişirin tadına bakmayı ihmal etmeyin.
Benim ocağım elektrikli öbür ocaklarda pişirme mühleti değişebilir.
Pişirme sırasında kesinlikle tadına bakın.
Önce kıymayı kavuruyoruz daha sonra domates ve salçayı da birlikte kavurduktan sonra baharatları ekleyerek pişiriyoruz.
En sonda da makarnanın hoşlanan suyundan 3-4 yemek kaşığı kadar sosumuza ek ediyoruz ve servise hazır.
Sosuda pişirdikten sonra makarnayı süzüp biraz tuz ve tereyağı ekleyerek dilediğiniz sunum ile servis yapabilirsiniz.
Şimdiden hepimize afiyet olsun ellerinize sıhhat hoş beşerler ‍.

Kıyma Soslu El İmali Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sebzeli İtalyan Taze Makarna Tanımı (Tagliatelle) İçin Materyaller Makarna hamuru için: 2-3 kişilik ölçü: 200 gram un 2 tam yumurta 1 çay kaşığı tuz Sosu için: 400 gram mantar 2 adet kapya biberi 2 adet çarliston biber 1 küçük diş sarımsak 1 paket krema Tuz ,karabiber Yarım çay bardağı kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Ev Üretimi Makarna Tanımı İçin Malzemeler 100 gram un ( 2 çay bardağı ) 1 tane yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 paket krema Tulum peynir rendesi Maydanoz Ev Üretimi Makarna Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 2 çay bardağı unu havuz yapın. Ortadına yumurta kır. 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
El Üretimi Makarna Kesinlikle Deneyin Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 2 adet yumurta Tuz Alabildiğine un Üzeri için 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Pul biber ve sıvı yağ El İmali Makarna Kesinlikle Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta tuz ve unu bir kaseye alıp çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket makarna 1 adet kuru soğan 100 gr kıyma (1 yumurta büyüklüğünde) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı domates püresi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı fesleğen Beşamel sos; 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Kıyma Soslu Makarna Tanımı İçin Materyaller 1 paket makarna 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Toz biber Kekik Kıyma Soslu Makarna Tanımı Yapılışı Makarnalar kaynar suda haşlanır suyu süzülür bir kere soğuk su gezdirilir. Sosu için soğan kıyma kavrulur. Kavrulduktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt