Kıymalı Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patlıcan (ben közlenmiş patlıcanı dondurucudan kullandım yaklaşık bir yemek kasesi kadar)
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Kıyması için;
250 -300 gram kadar kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates sos
Tuz, karabiber ,toz acıbiber
Kıymalı Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurdumuzu bir kaseye alalım ,ezilmiş sarımsağı ve tuzu ilave edip çırpıcı ile iyice karıştıralım bir kenarda bekletelim.
Tavayı ocağa alalım yağı ve kıymayı koyup suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
İyice kavrulan etimize domates sosunu da ilave edelim.
Domates iyice yumuşadıktan sonra baharatları katalım ve ocağı kapatalım.
Patlıcanları bıçakla bir kaç yerinden delelim ve fırında yada ocak üstünde közleyelim.
Közlenen patlıcanların üzerine poşet geçirip 10 dk bekletelim (terleme yoluyla kabuğunu daha kolay bırakıyor).
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları ince ince doğrayalım.Patlıcanı soğumaya bırakalım.
Yoğurt ve patlıcanı karıştırıp servis tabağına yayalım.
Üzerine kavrulan kıymayı dökelim.
Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.
Not:Yoğurdu önceden hazırlayıp oda ısısında bekletirseniz daha lezzetli olur.
Çünkü yoğurt soğuk olursa et üstünde donar buda hoş bir lezzet olmaz.
Ali nazik evdeki malzemelerin buluşması gibi bir kebap.
O yüzden malzemelerin ölçüsüne çok takılmayın.
Ölçüler tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Kıymalı Ali Nazik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patlıcan (ben közlenmiş patlıcanı dondurucudan kullandım yaklaşık bir yemek kasesi kadar)
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Kıyması için;
250 -300 gram kadar kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates sos
Tuz, karabiber ,toz acıbiber
Kıymalı Ali Nazik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurdumuzu bir kaseye alalım ,ezilmiş sarımsağı ve tuzu ilave edip çırpıcı ile iyice karıştıralım bir kenarda bekletelim.
Tavayı ocağa alalım yağı ve kıymayı koyup suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
İyice kavrulan etimize domates sosunu da ilave edelim.
Domates iyice yumuşadıktan sonra baharatları katalım ve ocağı kapatalım.
Patlıcanları bıçakla bir kaç yerinden delelim ve fırında yada ocak üstünde közleyelim.
Közlenen patlıcanların üzerine poşet geçirip 10 dk bekletelim (terleme yoluyla kabuğunu daha kolay bırakıyor).
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları ince ince doğrayalım.Patlıcanı soğumaya bırakalım.
Yoğurt ve patlıcanı karıştırıp servis tabağına yayalım.
Üzerine kavrulan kıymayı dökelim.
Yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.
Not:Yoğurdu önceden hazırlayıp oda ısısında bekletirseniz daha lezzetli olur.
Çünkü yoğurt soğuk olursa et üstünde donar buda hoş bir lezzet olmaz.
Ali nazik evdeki malzemelerin buluşması gibi bir kebap.
O yüzden malzemelerin ölçüsüne çok takılmayın.
Ölçüler tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Kıymalı Ali Nazik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı