Kıymalı Ay Coreği Tarifi
Kıymalı Ay Coreği nasıl yapılır
Kıymalı Ay Coreği yapılışı
Kıymalı Ay Coreği Tarifi Resimli
imageskiymaliaycoregitarifiresimli5ad44b113fe61
MALZEMELER
750 gr (6 bardak) un
50 gr (2 yemek kaşığı dolu) yaş maya ya da 10 gr (1 yemek kaşığı dolu) kuru maya
1 bardak ılık su
3 adet yumurta
250 gr tereyağı veya margarin
2 cay kaşığı tepeleme tuz
İc Malzemeleri
250 gr koyun kıyması
500 gr (5 orta boy) patates
3 orta boy soğan
12 demet maydanoz
1 yemek kaşığı yemeklik yağ
yeterince Tuzkarabiber
YAPILIŞI
1 — Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun Hamuru bir tencereye alın, ortulu olarak ılık bir yerde 2530 dakika bekletin
2 — Kabaran hamuru bir iki kere yoğurun 5 pazıya ayırın Her pazıyı 3 mm incelikte acın, once ortasından ikiye kesin, her yarım daireyi 3 eşit ucgen parcaya bolun
3 — Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız icten birer yemek kaşığı koyun Sivri uca doğru ay şeklinde sarın, sivri kenar ustte kalarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın 20 dakika mayalandırın
4 — Hamurların ustune sulandırılmış yumurta sarısı surun, orta ısılı fırında acık pembe renkte pişirin
Kıymalı icin yapılışı:
1 — Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin
2 — Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun Tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş patatesi katın Diğer Corek Tarifleri
NOT: Kuru mayayla hamuru yaparken mayayı bir kaşık şeker koyulmuş ılık suyun icinde kabarana dek bekletin Sonra unun ortasına koyup diğer malzemelerle karıştırın
Kıymalı Ay Coreği nasıl yapılır
Kıymalı Ay Coreği yapılışı
Kıymalı Ay Coreği Tarifi Resimli
imageskiymaliaycoregitarifiresimli5ad44b113fe61
MALZEMELER
750 gr (6 bardak) un
50 gr (2 yemek kaşığı dolu) yaş maya ya da 10 gr (1 yemek kaşığı dolu) kuru maya
1 bardak ılık su
3 adet yumurta
250 gr tereyağı veya margarin
2 cay kaşığı tepeleme tuz
İc Malzemeleri
250 gr koyun kıyması
500 gr (5 orta boy) patates
3 orta boy soğan
12 demet maydanoz
1 yemek kaşığı yemeklik yağ
yeterince Tuzkarabiber
YAPILIŞI
1 — Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun Hamuru bir tencereye alın, ortulu olarak ılık bir yerde 2530 dakika bekletin
2 — Kabaran hamuru bir iki kere yoğurun 5 pazıya ayırın Her pazıyı 3 mm incelikte acın, once ortasından ikiye kesin, her yarım daireyi 3 eşit ucgen parcaya bolun
3 — Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız icten birer yemek kaşığı koyun Sivri uca doğru ay şeklinde sarın, sivri kenar ustte kalarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın 20 dakika mayalandırın
4 — Hamurların ustune sulandırılmış yumurta sarısı surun, orta ısılı fırında acık pembe renkte pişirin
Kıymalı icin yapılışı:
1 — Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin
2 — Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun Tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş patatesi katın Diğer Corek Tarifleri
NOT: Kuru mayayla hamuru yaparken mayayı bir kaşık şeker koyulmuş ılık suyun icinde kabarana dek bekletin Sonra unun ortasına koyup diğer malzemelerle karıştırın