Son konular

Kıymalı Ay Coreği Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kıymalı Ay Coreği Tarifi
Kıymalı Ay Coreği nasıl yapılır
Kıymalı Ay Coreği yapılışı

Kıymalı Ay Coreği Tarifi Resimli

imageskiymaliaycoregitarifiresimli5ad44b113fe61

MALZEMELER

750 gr (6 bardak) un
50 gr (2 yemek kaşığı dolu) yaş maya ya da 10 gr (1 yemek kaşığı dolu) kuru maya
1 bardak ılık su
3 adet yumurta
250 gr tereyağı veya margarin
2 cay kaşığı tepeleme tuz

İc Malzemeleri

250 gr koyun kıyması
500 gr (5 orta boy) patates
3 orta boy soğan
12 demet maydanoz
1 yemek kaşığı yemeklik yağ
yeterince Tuzkarabiber

YAPILIŞI
1 — Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun Hamuru bir tencereye alın, ortulu olarak ılık bir yerde 2530 dakika bekletin
2 — Kabaran hamuru bir iki kere yoğurun 5 pazıya ayırın Her pazıyı 3 mm incelikte acın, once ortasından ikiye kesin, her yarım daireyi 3 eşit ucgen parcaya bolun
3 — Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız icten birer yemek kaşığı koyun Sivri uca doğru ay şeklinde sarın, sivri kenar ustte kalarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın 20 dakika mayalandırın
4 — Hamurların ustune sulandırılmış yumurta sarısı surun, orta ısılı fırında acık pembe renkte pişirin

Kıymalı icin yapılışı:

1 — Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin
2 — Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun Tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş patatesi katın Diğer Corek Tarifleri

NOT: Kuru mayayla hamuru yaparken mayayı bir kaşık şeker koyulmuş ılık suyun icinde kabarana dek bekletin Sonra unun ortasına koyup diğer malzemelerle karıştırın
 
Üst Alt