Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk karnabahar
Tuz
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet küçük havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel Sos
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzerine
Kaşar peyniri
Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
Karnabahar küçük kesimlere ayrılır ve tuzlu suda hafif canlı kalacak formda haşlanır.
Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ek edilir.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
Üzeri beşamel sos ile kaplanır.
Rendelenmiş bol ölçüde kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle .
1 adet orta uzunluk karnabahar
Tuz
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet küçük havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel Sos
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzerine
Kaşar peyniri
Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı
Karnabahar küçük kesimlere ayrılır ve tuzlu suda hafif canlı kalacak formda haşlanır.
Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ek edilir.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
Üzeri beşamel sos ile kaplanır.
Rendelenmiş bol ölçüde kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle .