Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
20 adet dolmalık biber
200 gram kıyma
1 adet büyük soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1,5 çay kaşığı nane
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 adet domates
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
2,5 bardak su
2 çay kaşığı tuz
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenize sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanı alın kavurun, kıymayı da alıp kavurmaya devam edin.
Kıymanız güzelce renk değiştirdikten sonra pirinçlerinizi ekleyin ve kavurun, üzerine salçayı da ekleyip uygunca karıştırın.
Kavrulan tüm materyallerin üzerine suyu ekleyip karıştırın.
Baharatları, tuzu ve çok küçük doğranmış maydanozları ekleyip tencerenin kapağını kapayıp 5 dk pişirin.
Pişen iç materyalin altını kapayın ve dinlenmesini bekleyin, bu sırada biberlerinizin kapaklarını çıkarıp yıkayın.
Yıkadığınız biberleri hazırladığınız iç ile tatlı kaşığı yardımıyla doldurun.
Biberleri tencereye dizin üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küçük küçük kestiğiniz domatesleri kapak olarak kapayın.
Bir kaseye aldığınız sos materyallerini güzelce karıştırıp dolmaların üzerine dökün ve orta ateşte 25 dk kadar pişirin.
Pişen dolmaları 10 dk dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
20 adet dolmalık biber
200 gram kıyma
1 adet büyük soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1,5 çay kaşığı nane
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 adet domates
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
2,5 bardak su
2 çay kaşığı tuz
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenize sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanı alın kavurun, kıymayı da alıp kavurmaya devam edin.
Kıymanız güzelce renk değiştirdikten sonra pirinçlerinizi ekleyin ve kavurun, üzerine salçayı da ekleyip uygunca karıştırın.
Kavrulan tüm materyallerin üzerine suyu ekleyip karıştırın.
Baharatları, tuzu ve çok küçük doğranmış maydanozları ekleyip tencerenin kapağını kapayıp 5 dk pişirin.
Pişen iç materyalin altını kapayın ve dinlenmesini bekleyin, bu sırada biberlerinizin kapaklarını çıkarıp yıkayın.
Yıkadığınız biberleri hazırladığınız iç ile tatlı kaşığı yardımıyla doldurun.
Biberleri tencereye dizin üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küçük küçük kestiğiniz domatesleri kapak olarak kapayın.
Bir kaseye aldığınız sos materyallerini güzelce karıştırıp dolmaların üzerine dökün ve orta ateşte 25 dk kadar pişirin.
Pişen dolmaları 10 dk dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.