Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
15 tane dolmalık biber
150 gram kıyma
1 tane orta uzunluk soğan
2, 5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Sıvı yağ
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçlerimizi yıkayıp, bir kaba alıyoruz. Soğan ve sarımsaklarımızı doğruyoruz. Yıkadığımız pirinçlerimizin içine doğradığımız soğan ve sarımsağımızı ekliyoruz.
Kıymamızı ve salçalarımız da ekleyip, en son baharatlarını ve tuzunu ek edip, güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız pirinçli iç harcın içine birazcık sıvı yağ gezdiriyoruz.
Dolmalık biberlerimizi ayıklayıp, yıkayıp, altlarına çatal yardımı ile delikler açıyoruz. Delikler açtığımız dolma biberlerimizi hazırladığımız pirinçli içle dolduruyoruz.
Domatesimizi küçük küçük kesiyoruz ve en son üzerlerine domateslerimizi kapatıyoruz. Tenceremize dolma biberlerimizi dizip, üzerine göz kararı sıvı yağ gezdiriyoruz.
Birazda tuz serpip, dolma biberlerimizin yarısından fazlasına kadar su koyup, pişirmek için aygazımıza koyuyoruz. Birinci evvel harlı ateşte kaynaması için bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp, yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Böylece dolma biberlerimizin her yeri eşit pişmiş oluyor.
Pişen dolma biberlerimizin altını kapattıktan sonra 30 dakika dinlendiriyoruz. Dolmalarımızın içini çekmesi için. Dolmalarınız hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
15 tane dolmalık biber
150 gram kıyma
1 tane orta uzunluk soğan
2, 5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Sıvı yağ
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçlerimizi yıkayıp, bir kaba alıyoruz. Soğan ve sarımsaklarımızı doğruyoruz. Yıkadığımız pirinçlerimizin içine doğradığımız soğan ve sarımsağımızı ekliyoruz.
Kıymamızı ve salçalarımız da ekleyip, en son baharatlarını ve tuzunu ek edip, güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız pirinçli iç harcın içine birazcık sıvı yağ gezdiriyoruz.
Dolmalık biberlerimizi ayıklayıp, yıkayıp, altlarına çatal yardımı ile delikler açıyoruz. Delikler açtığımız dolma biberlerimizi hazırladığımız pirinçli içle dolduruyoruz.
Domatesimizi küçük küçük kesiyoruz ve en son üzerlerine domateslerimizi kapatıyoruz. Tenceremize dolma biberlerimizi dizip, üzerine göz kararı sıvı yağ gezdiriyoruz.
Birazda tuz serpip, dolma biberlerimizin yarısından fazlasına kadar su koyup, pişirmek için aygazımıza koyuyoruz. Birinci evvel harlı ateşte kaynaması için bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp, yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Böylece dolma biberlerimizin her yeri eşit pişmiş oluyor.
Pişen dolma biberlerimizin altını kapattıktan sonra 30 dakika dinlendiriyoruz. Dolmalarımızın içini çekmesi için. Dolmalarınız hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.