Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo dolmalık biber
250 gram kıyma
1,5 su bardağı pirinç
2 adet büyük uzunluk soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet et suyu bulyon
Tuz, karabiber, pulbiber, nane
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel pirinçleri yıkıyoruz.
Daha sonra soğanları küp küp doğruyoruz.
Dolmanın iç harcı için kıyma, pirinç, soğan, sıvı yağ, salça ve baharatları bir kapta yoğuruyoruz.
Dolmalık biberlerin kapaklarını çıkardıktan sonra hazırladığımız harcı içlerine dolduruyoruz.
Doldurduğumuz biberleri tencereye diziyoruz.
Yarım yemek kaşığı salçayı su ile karıştırıp tencereye ekliyoruz.
Et suyu bulyonu da tencereye ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 40-45 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Yarım kilo dolmalık biber
250 gram kıyma
1,5 su bardağı pirinç
2 adet büyük uzunluk soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet et suyu bulyon
Tuz, karabiber, pulbiber, nane
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel pirinçleri yıkıyoruz.
Daha sonra soğanları küp küp doğruyoruz.
Dolmanın iç harcı için kıyma, pirinç, soğan, sıvı yağ, salça ve baharatları bir kapta yoğuruyoruz.
Dolmalık biberlerin kapaklarını çıkardıktan sonra hazırladığımız harcı içlerine dolduruyoruz.
Doldurduğumuz biberleri tencereye diziyoruz.
Yarım yemek kaşığı salçayı su ile karıştırıp tencereye ekliyoruz.
Et suyu bulyonu da tencereye ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 40-45 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun.