Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi İçin Malzemeler
7 tane yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 tane maden suyu
1 tane kabartma tozu
Kıymalı harç için
300-400 gram kıyma
3 tane iri kuru soğan
Tuz
Karabiber ( bolca kullandım )
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için
1 yumurta sarısı ( küçükse 2 tane olabilir )
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok güzel ve leziz bir börek isteyenler buyurun tarife
Böreğimizi yapmaya ilk olarak sosundan başlayalım : ) sıvı yağ, süt, maden suyu ve kabartma tozunu derin bir kasede iyice çırparak karıştıralım.
Şimdi kıymaları orta ateşte çiğliği gidene kadar kavuralım ve yemeklik doğradığımız soğanları ve yağını ekleyelim, soğanlar kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ılınmaya bırakalım.
Sıra geldi yufkalara tezgaha üst üste serelim ve 4 ‘e bölelim ve bu yufkalar bitene kadar hazırladığımız sostan her yerine sürelim ve kıymalı içimizi ekleyip aynı boyutta olacak şekilde saralım.
Şimdi tüm yufkaları sarma işlemi bittikten sonra kalan sosa börekleri bandırıp çıkaralım ve uygun bir tepsiye aralıklı olarak dizip en az 2-3 saat buzlukta bekletelim.
Ne zaman pişireceksek o zaman yumurtayı sürüp ısınmış fırında 200 derecede kızarana dek pişirelim.
Eğer ben buzluk için yapmak istiyorum derseniz yine bu şekilde bekletip donduktan sonra ister saklama kabına ister buzdolabı poşetine alıp tekrar çözülmeden saklayabilirsiniz.
Çok leziz bir börek oluyor gerçekten bir de ben kıymayı çok tüketmememe rağmen çok sevdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Böreği yaparken yağı ayarlamak birazda size kalmış ama kesinlikle çok az yağ ile yapmayın. Lezzeti tutturamazsınız.Eğer sosunuz yetmeyecek gibi olursa süt ilave edebilirsiniz.
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 tane yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 tane maden suyu
1 tane kabartma tozu
Kıymalı harç için
300-400 gram kıyma
3 tane iri kuru soğan
Tuz
Karabiber ( bolca kullandım )
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için
1 yumurta sarısı ( küçükse 2 tane olabilir )
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok güzel ve leziz bir börek isteyenler buyurun tarife
Böreğimizi yapmaya ilk olarak sosundan başlayalım : ) sıvı yağ, süt, maden suyu ve kabartma tozunu derin bir kasede iyice çırparak karıştıralım.
Şimdi kıymaları orta ateşte çiğliği gidene kadar kavuralım ve yemeklik doğradığımız soğanları ve yağını ekleyelim, soğanlar kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ılınmaya bırakalım.
Sıra geldi yufkalara tezgaha üst üste serelim ve 4 ‘e bölelim ve bu yufkalar bitene kadar hazırladığımız sostan her yerine sürelim ve kıymalı içimizi ekleyip aynı boyutta olacak şekilde saralım.
Şimdi tüm yufkaları sarma işlemi bittikten sonra kalan sosa börekleri bandırıp çıkaralım ve uygun bir tepsiye aralıklı olarak dizip en az 2-3 saat buzlukta bekletelim.
Ne zaman pişireceksek o zaman yumurtayı sürüp ısınmış fırında 200 derecede kızarana dek pişirelim.
Eğer ben buzluk için yapmak istiyorum derseniz yine bu şekilde bekletip donduktan sonra ister saklama kabına ister buzdolabı poşetine alıp tekrar çözülmeden saklayabilirsiniz.
Çok leziz bir börek oluyor gerçekten bir de ben kıymayı çok tüketmememe rağmen çok sevdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Böreği yaparken yağı ayarlamak birazda size kalmış ama kesinlikle çok az yağ ile yapmayın. Lezzeti tutturamazsınız.Eğer sosunuz yetmeyecek gibi olursa süt ilave edebilirsiniz.
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı