Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
200 gram eritilmiş tereyağ
100 gram sıvı yağ
İç harcı için
300 gram kıyma
3 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Uzeri için
Yumurta sarisi
Galeta unu
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kıymayı kısık ateşte pembeliği gidene kadar kavuralım.
Üzerine minik doğradığımız soğanları ve sıvı yağı ekleyelim. Kısık ateşte malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirelim tuzunu atalım.
Altını kapattıktan sonra pul biber ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım.
Ardından tereyağını eritip soğumaya bırakalım.
Tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp 1 adet yufkanın üzerine sürelim.
Onun üzerine de 1 adet yufka koyup 12 adet üçgen parçaya böldükten sonra soğuyan iç harcımızı parçalara ayırdığımız yufkalara bir yemek kaşığı şeklinde koyalım.
Sonra katlayarak tepsiye dizelim.
Diğer kalan 2 tane yufkayı da aynı şekilde yapalım son kalan 1 yufkayı da tereyağılı sosu sürdükten sonra 2 ye katlayıp 6 ya böldükten sonra iç harcını koyup katlayarak sardığımız börekleri altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ünü serpiştiriyoruz.
2 saat buzdolabında bekletip pişirirsek daha çıtır ve lezzetli börek olur.
200*derece alt üst ayarlı fırında ortalama 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Not : hazırlayıp pişirmeden buzluğa atıp ordan ihtiyacınız olduğunda çıkartıp pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
200 gram eritilmiş tereyağ
100 gram sıvı yağ
İç harcı için
300 gram kıyma
3 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Uzeri için
Yumurta sarisi
Galeta unu
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kıymayı kısık ateşte pembeliği gidene kadar kavuralım.
Üzerine minik doğradığımız soğanları ve sıvı yağı ekleyelim. Kısık ateşte malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirelim tuzunu atalım.
Altını kapattıktan sonra pul biber ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım.
Ardından tereyağını eritip soğumaya bırakalım.
Tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp 1 adet yufkanın üzerine sürelim.
Onun üzerine de 1 adet yufka koyup 12 adet üçgen parçaya böldükten sonra soğuyan iç harcımızı parçalara ayırdığımız yufkalara bir yemek kaşığı şeklinde koyalım.
Sonra katlayarak tepsiye dizelim.
Diğer kalan 2 tane yufkayı da aynı şekilde yapalım son kalan 1 yufkayı da tereyağılı sosu sürdükten sonra 2 ye katlayıp 6 ya böldükten sonra iç harcını koyup katlayarak sardığımız börekleri altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ünü serpiştiriyoruz.
2 saat buzdolabında bekletip pişirirsek daha çıtır ve lezzetli börek olur.
200*derece alt üst ayarlı fırında ortalama 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Not : hazırlayıp pişirmeden buzluğa atıp ordan ihtiyacınız olduğunda çıkartıp pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı