Kıymalı Ebegümeci Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
100-150 gram kıyma
500 gram ebegümeci
1 su bardağı haşlanmış nohut
Salça
1-2 orta boy domates
1 baş orta boy soğan
1-2 diş darımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kıymalı Ebegümeci Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ebegümeciler yıkanır, doğranır.
Kıyma, suyunu salıp iyice çekene kadar pişirilir.
Yağ, soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur.
Salçası ilave edilerek az suyla seyreltilip kokusu çıkana kadar pişirilir.
Ebegümeci, domates, nohut, tuz ve sebzelerin yarısına kadar soğuk su ilave edilir. (suyu az gelirse, daha sonra kaynar su takviyesi yapılabilir) domatesleri bu aşamada koymayı, hafif diri kalmaları sebebiyle yemeğe estetik bir görüntü vermesinden dolayı tercih ediyorum.
Su kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Kıymalı Ebegümeci Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100-150 gram kıyma
500 gram ebegümeci
1 su bardağı haşlanmış nohut
Salça
1-2 orta boy domates
1 baş orta boy soğan
1-2 diş darımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kıymalı Ebegümeci Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ebegümeciler yıkanır, doğranır.
Kıyma, suyunu salıp iyice çekene kadar pişirilir.
Yağ, soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur.
Salçası ilave edilerek az suyla seyreltilip kokusu çıkana kadar pişirilir.
Ebegümeci, domates, nohut, tuz ve sebzelerin yarısına kadar soğuk su ilave edilir. (suyu az gelirse, daha sonra kaynar su takviyesi yapılabilir) domatesleri bu aşamada koymayı, hafif diri kalmaları sebebiyle yemeğe estetik bir görüntü vermesinden dolayı tercih ediyorum.
Su kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Kıymalı Ebegümeci Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı