Kıymalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
4 adet enginar
Sosu için;
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
tuz
1 çay kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için;
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 türk kahve fincanı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı su
Kıymalı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağında kıymayı kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim ve ardından salçayı ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam. En son baharatlar, tuz ve şeker eklenip suyunu verin. Biraz pişirip suyunu çekince ocaktan alın.
Enginarları yıkadıktan sonra, arkalı önlü limonla ovalım ve yaygın bir tencere veya tavaya dizelim.
Üzerine, hazırlamış olduğumuz kıymalı iç harcımızdan eşit bir şekilde dolduralım.
Kaseye domates salçası, yağ ve 3 su bardağı suyuda ekleyip salçayı inceltelim, tuz ve şekerinide ekleyelim. Bunu da enginarların üzerine dikkatlice dökelim.
Bu salçalı sosumuza enginarları geçmeyecek şekilde, su koyalım. Yemeğimiz kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Bu süreç yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
En son kaşar peyniri ilave edip tekrar kapağını kapatıp eriyen kadar 4-5 dakika daha pişirin. Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezdirelim ve servis edelim. Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıymalı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet enginar
Sosu için;
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
tuz
1 çay kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için;
100 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 türk kahve fincanı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı su
Kıymalı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağında kıymayı kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim ve ardından salçayı ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam. En son baharatlar, tuz ve şeker eklenip suyunu verin. Biraz pişirip suyunu çekince ocaktan alın.
Enginarları yıkadıktan sonra, arkalı önlü limonla ovalım ve yaygın bir tencere veya tavaya dizelim.
Üzerine, hazırlamış olduğumuz kıymalı iç harcımızdan eşit bir şekilde dolduralım.
Kaseye domates salçası, yağ ve 3 su bardağı suyuda ekleyip salçayı inceltelim, tuz ve şekerinide ekleyelim. Bunu da enginarların üzerine dikkatlice dökelim.
Bu salçalı sosumuza enginarları geçmeyecek şekilde, su koyalım. Yemeğimiz kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Bu süreç yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
En son kaşar peyniri ilave edip tekrar kapağını kapatıp eriyen kadar 4-5 dakika daha pişirin. Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezdirelim ve servis edelim. Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıymalı Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı