Kıymalı İçli Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı İçli Börek Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
500 gram kıyma
2 adet soğan
300 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kara biber
Pul biber
Kızartmak için
Sıvı yağ

Kıymalı İçli Börek Tanımı Yapılışı

Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ ek edip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ek ediyoruz.
Salça tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 10-15 dk orta ateşte pişiriyoruz.
Mantarı doğrayıp farklı bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra kıymaya ek edip karıştırıyoruz.
Hamuru için un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller alıp merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
İçine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz.
Kenarlarını çatalla bastırarak kapatıyoruz.
Kızgın yağda orta ateşte kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
 
Üst Alt