Kıymalı Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
1 kg ıspanak
1 büyük boy kuru soğan
200 gram kıyma
1 adet kırmızı kapya biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Yarımşar çay kaşığı pulbiber karabiber kırmızı toz biber
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çimdik tuz karabiber
Üzeri için
150-200 gram rendelenmiş kaşar
Kıymalı Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar suda iyice yıkanarak suyu süzülür ve kabaca doğranır.
Tavaya sıvı yağ koyulur kıyma ilave edilerek suyu salıp çekene kadar orta ateşte kavrulur.
Soğan yemeklik doğranır rendelenmiş sarımsak ile birlikte kıymaya ilave edilerek biraz kavrulur kırmızı biber doğranır eklenir kapağı kapatılarak birkaç dakika pişirilir.
Doğranmış ıspanaklar ilave edilir orta ateşte kapağı kapalı fakat ara ara karıştırılarak pişirilir.
Pişen yemeğimizin üzerine tuz ve baharatlar eklenir karıştırılarak ocağın altı kapatılır.
Fırın tepsisi yağlanır ve kıymalı ıspanak tepsiye dökülür ve düzleştirilir.
Beşamel sos için tencerede tereyağı eritilir un ilave edilir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur süt koyulur ve sürekli karıştırılarak pişirilir bir çimdik tuz ve karabiber ilave edilir. karıştırılır tepsideki yemeğin üzerine gezdirilir.
Rendelenmiş kaşar serpilir ve 180 derece fırında peynir eriyip üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilerseniz küçük tepsilerde yada porsiyonluk güveçlerde de hazırlayabilirsiniz.
Pişen grateni 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Kıymalı Ispanak Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg ıspanak
1 büyük boy kuru soğan
200 gram kıyma
1 adet kırmızı kapya biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Yarımşar çay kaşığı pulbiber karabiber kırmızı toz biber
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çimdik tuz karabiber
Üzeri için
150-200 gram rendelenmiş kaşar
Kıymalı Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar suda iyice yıkanarak suyu süzülür ve kabaca doğranır.
Tavaya sıvı yağ koyulur kıyma ilave edilerek suyu salıp çekene kadar orta ateşte kavrulur.
Soğan yemeklik doğranır rendelenmiş sarımsak ile birlikte kıymaya ilave edilerek biraz kavrulur kırmızı biber doğranır eklenir kapağı kapatılarak birkaç dakika pişirilir.
Doğranmış ıspanaklar ilave edilir orta ateşte kapağı kapalı fakat ara ara karıştırılarak pişirilir.
Pişen yemeğimizin üzerine tuz ve baharatlar eklenir karıştırılarak ocağın altı kapatılır.
Fırın tepsisi yağlanır ve kıymalı ıspanak tepsiye dökülür ve düzleştirilir.
Beşamel sos için tencerede tereyağı eritilir un ilave edilir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur süt koyulur ve sürekli karıştırılarak pişirilir bir çimdik tuz ve karabiber ilave edilir. karıştırılır tepsideki yemeğin üzerine gezdirilir.
Rendelenmiş kaşar serpilir ve 180 derece fırında peynir eriyip üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilerseniz küçük tepsilerde yada porsiyonluk güveçlerde de hazırlayabilirsiniz.
Pişen grateni 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Kıymalı Ispanak Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı