SoruCevap
Yeni Üye
Kıymalı Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
Yarım beyaz lahana
150 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Kapuska Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalar ince ince kıyılır içine sirkeli su eklenir.
Bir kenarda bekletilir.
Kıyma tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
İçine zeytinyağ eklenir karıştırılır.
Soğanda eklenir pembeleşinceye kadar kavrulur.
İnce kıyılmış sarımsaklar ve salçada eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulur sirkeli suda beklettiğimiz lahanaları da ekleyip karıştıralım suyu(ben çok su sevmiyorum ondan az koydum siz su ilavesi yapabilirsiniz )
Baharatları da ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte pişirelim.
Lahanalar yumuşayınca ocaktan alalım servise hazır.
Kıymalı Kapuska Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım beyaz lahana
150 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Kapuska Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalar ince ince kıyılır içine sirkeli su eklenir.
Bir kenarda bekletilir.
Kıyma tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
İçine zeytinyağ eklenir karıştırılır.
Soğanda eklenir pembeleşinceye kadar kavrulur.
İnce kıyılmış sarımsaklar ve salçada eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulur sirkeli suda beklettiğimiz lahanaları da ekleyip karıştıralım suyu(ben çok su sevmiyorum ondan az koydum siz su ilavesi yapabilirsiniz )
Baharatları da ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte pişirelim.
Lahanalar yumuşayınca ocaktan alalım servise hazır.
Kıymalı Kapuska Tarifi Fotoğraflı Yapılışı