Kıymalı Kapuska Tanımı İçin Gereçler
1 adet küçük uzunluk lahana
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
200 gr yağlı kıyma
1-2 kol maydanoz
Gereğince su
Kıymalı Kapuska Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahana çok ince olmayacak biçimde kesilir.
5 dakika suda kaynatılır ve suyu süzülür.
Yemeklik kesilen soğan yağ ile kavrulur kıyma eklenir biraz daha kavrulur.
Pirinç dışında öteki gereçler eklenir.
Pirinç yıkanır suyu süzülür ve eklenir biraz kavrulur.
Son olarak lahanalar eklenir.
Üzerini geçecek kadar su eklenir ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Yoğurt ile servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kıymalı Kapuska Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük uzunluk lahana
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
200 gr yağlı kıyma
1-2 kol maydanoz
Gereğince su
Kıymalı Kapuska Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahana çok ince olmayacak biçimde kesilir.
5 dakika suda kaynatılır ve suyu süzülür.
Yemeklik kesilen soğan yağ ile kavrulur kıyma eklenir biraz daha kavrulur.
Pirinç dışında öteki gereçler eklenir.
Pirinç yıkanır suyu süzülür ve eklenir biraz kavrulur.
Son olarak lahanalar eklenir.
Üzerini geçecek kadar su eklenir ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Yoğurt ile servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kıymalı Kapuska Tanımı Fotoğraflı Yapılışı