Kıymalı Kapuska

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kıymalı Kapuska Tanımı İçin Materyaller
1 küçük beyaz lahana
1 soğan
200-250 gram kıyma (İsteğe göre artırıp azaltabilirsiniz)
1 adet domates (Yazdan buzluğa koymuştum)
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası (artırıp azaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Toz kırmızı biber
Kimyon

Kıymalı Kapuska Tanımı Yapılışı

Tencereye sıvı yağ ve küp doğranmış soğanları koyup biraz kavuralım.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Üzerine küp doğranmış domates ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Salçaları ekleyelim kokusu gidinceye kadar kavuralım.
Doğradığımız lahanayı ekleyip düzgünce karıştıralım ki alttaki salçalı karışıma bulansın. İlk etapta 10 dk kadar kapağı kapalı şekilde orta ara karıştıralım. Dikkat edin tabanı tutmasın.
Tuz ve baharatlarını ekleyelim bir çeşit karıştıralım. 1 su bardağı kadar su ekleyip tekrar karıştıralım. (suyun ölçüsünü isteğe bağlı artırabilirsiniz. Lakin fazla eklemeyin lahana suyu pek sevmezkapağını kapatalım.
Kaynayınca ocağı kısık ateşe alıp lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun!.
 
Üst Alt