Son konular

Kıymalı Karnabahar Graten

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 adet küçük uzunluk karnabahar
250 gram kıyma
1 büyük uzunluk soğan
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber, karabiber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için
Kaşar peyniri

Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı küçük modüllere ayırıp biraz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Kıymayı tavaya alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı kıymaya koyup biraz yağ koyup kavurmaya devam ediyoruz.
Kırmızı biberi kavrulan kıyma harcına ekliyoruz. Hepsi güzelce kavrulunca salçayı ve baharatları koyup karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz.
Karnabaharı fırın kabına koyup kıymalı harcı üzerine koyuyoruz.
Beşamel sos için yağ ve unu tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Tuz ekleyip yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Kıvamı muhallebi kıvamında oluncaya kadar süt eklemeye devam ediyoruz.
Kaynayınca altını kapatıp yemeğimizin üzerine döküyoruz.
200 derecede evvelden ısıtılmış fırına koyup üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Son olarak kaşar peyniri ister rende ister modül kesim en üste koyup eridikten sonra fırını kapatıyoruz. 10 dk beklettikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy karnabahar 2 orta boy havuç 3 küçük boy patates Kıymalı sos için; 200 gr kıyma 1 büyük boy soğan 1 tutam maydanoz 2 yemek kaşığı zeytinyağ Karabiber Pul biber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller Kıymalı harç için: 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 150 gram az yağlı kıyma 2 yemek kaşığı su Tuz, karabiber 1 orta uzunluk karnabahar Yarım limon Beşamel sosu için: 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler Haşlamak için; Küçük boy karnabahar Tuz Çok az süt (Kokmaması için) Kıymalı harç için; 400 gram kadar kıyma Maydanoz 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un 2 şu bardağı süt 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk karnabahar 300 gram kıyma 2 adet soğan Yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1er tutam tuz, pulbiber, karabiber, kimyon 1 tutam maydanoz Sıvı yağ Beşamel sos; 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ (pütür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy karnabahar Üzerini geçecek kadar su Yarım su bardağı süt Tuz Kıymalı harcı için; 150-200 gram kıyma 1 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates kurusu Kekik, pul biber, karabiber, tuz birer çay kaşığı koydum 1 tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt