Son konular

Kıymalı Karnabahar Graten

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller

Kıymalı harç için:
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gram az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber
1 orta uzunluk karnabahar
Yarım limon
Beşamel sosu için:
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzeri için:
100 gram kaşar peyniri

Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

Karnabaharın çiçeklerini ayırın.
Kokmaması için yarım limon ek ettiğiniz kaynar suda hafif canlı kalacak biçimde haşlayın. ( fırında da pişeceğini düşünerek, yumuşamaya başladığı vakit ocaktan alın. )
Karnabahar çiçeklerini sudan çıkarıp bir kenara alın.
Bir tavaya 1–2 yemek kaşığı zeytinyağını alın.
Kıymayı tavaya ekleyip kavurmaya başlayın.
Kıyma suyunu çekmeye yakın küp doğranmış soğanları ek edin ve kavurmaya devam edin.
Akabinde salçayı da ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Son olarak su ve baharatları da katıp 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Beşamel sos yapmak için küçük bir sos tenceresine sıvı yağ ve tereyağını koyup un ile birlikte kavurun.
Unun kahverengileşmesine müsaade vermeyin. ( yalnızca kokusu gidene kadar kavurun)
Sonra süt ekleyin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Birinci sıcaklığı gidinceye kadar bekleyip yumurta, tuz ve karabiberini ek edin.
Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın yahut çırpın.
Karnabahar çiçeklerini gerekiyorsa keserek küçültün.
Pişireceğiniz fırın kabına evvel karnabahar çiçeklerini dizin.
Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ekleyin.
Onunda üzerine beşamel sosu gezdirip en üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 

Similar threads

  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler Haşlamak için; Küçük boy karnabahar Tuz Çok az süt (Kokmaması için) Kıymalı harç için; 400 gram kadar kıyma Maydanoz 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un 2 şu bardağı süt 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 adet küçük uzunluk karnabahar 250 gram kıyma 1 büyük uzunluk soğan 1 kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça Pulbiber, karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 3 su bardağı süt Tuz Üzeri için Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy karnabahar Üzerini geçecek kadar su Yarım su bardağı süt Tuz Kıymalı harcı için; 150-200 gram kıyma 1 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates kurusu Kekik, pul biber, karabiber, tuz birer çay kaşığı koydum 1 tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk karnabahar 300 gram kıyma 2 adet soğan Yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1er tutam tuz, pulbiber, karabiber, kimyon 1 tutam maydanoz Sıvı yağ Beşamel sos; 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ (pütür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller 1 kilo karnabahar 300 gram kıyma 1 soğan 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1,5 yemek kaşık şalca Bir az maydanoz 2 yemek kaşık sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Üzerine Kaşar peyniri Beşamal sos; 1 su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt